NOVÉ PUBLIKACE PRO DĚTI- hravé obrázkové nebeské veršování- CO SE DĚJE NA OBLOZE a POSVIŤTE SI NA SOUHVĚZDÍ
UČÍME SE SPOLEČNĚ…
Nebojte se, nebude to o škole, ale o vaření…
Další naše první zkušenost… I když sdílená v druhém článku na BLOGU, tentokrát o prvních domácích špagetách…
Oblíbené téma naší Gabči. Když se jí někdo zeptá, čím by chtěla být, až bude velká, tak se zamyslí a odpovídá, že jí moc baví kreslit, zpívat, hrát na flétnu, ale ze všeho nejvíc vařit, péct a dělat v kuchyni bordel… S tím nepořádkem to tedy neřekne, to si vždy dovybavím já… Ona sice trochu uklidí, ale finišuje pak nakonec někdo jiný… (Naše děti v kuchyni= chaos až v obýváku… Ale ono to není jen při vaření…) 😉
Právě dnes Gábinka pekla mléčné řezy, protože měly přijet sestřenice na návštěvu, a moc se jí povedly… Nestačila jsem nafotit, plech zmizel rychlostí blesku…
Večer ještě dělala léčivé citronové bonbony se zázvorem, lepkavé skvrny lepící se na ponožky jsem před chvílí odstraňovala z podlahy…
Co jsem ale stihla vyfotit (či lépe řečeno vzpomněla si na foťák) a ráda bych se s Vámi podělila, je příprava domácích špaget. Poprvé vyzkoušeno včera… A celá akce byla pro velký úspěch dnes zopakována.
Výroba domácích špaget je superlevná a rychlá. Smícháte 1 hrnek polohrubé mouky (může být i špaldová) a 1/4 hrnku vody (možno přidat i vajíčko) do hladkého těsta, které pak po malých kouscích (kuličkách) vkládáte do lisu na česnek a pomalu protlačujete do požadované délky špaget, nudlí, zkrátka dle potřeby. Lukášek taky těsto vyválel a vykrajoval hvězdičky. Vkládáte ihned do hrnce s vařící vodou (osolenou s kapkou oleje) a necháte povařit 3-4 minuty.
Dá se podávat na sladko; s kečupem a sýrem; nebo s omáčkou z masa (osmahnutá cibule, mleté maso, zelenina, protlak, kečup, česnek, petrželka…) Fantazii se meze nekladou… Mňam…
Konzumaci jídla nafotím příště, neplánovala jsem psát o vaření, tak nějak přišel tento námět na druhý blogový článek sám, takže fotky mám jen lisovací, protože fotoaparát právě ležel opodál…
Opravdu jsme si pochutnali. Doporučuji vyzkoušet. A podělit se… Alespoň formou fotky, nebo sdílením v komentáři. Poštou pouze elektronickou…
Dobrou chuť… 🙂